2009-03-18

Hur hård beskattning tål Älgstammen

Här kommer ett urklipp från norska www.jeger.no
hur hård beskattning tål den svenska älgstammen resultatet på 24 älgar varav 21 kalvar är hämtat från Gräsmarksreviret här i sverige och 21 årskalvar hur många fins kvar tills i höstoch näst år kanske några av dessa älgar har varit först års kor med en kalv.
tycker att detta verkar helt ohållbart i längden älgen kommer att bli utrotad inom kort.
Årskalvarna blir varg mat och utan kalvar så åldras älgstammen ganska fort.
Bor själv i utkanten av gräsmarksreviret och senast i dag har varg varit och slagit älg här enligt www.vargobs.se Norra änden av Storeken .


Ulvefamilien tar 120 elger i året
Rovviltforsker Petter Wabakken opplyser til Nationen at en ulvefamilie tilsvarende Osdalsflokken i Rendalen, med alfapar og fire til seks valper, vil fortære mellom 110 og 120 elger i løpet av ett år.
Tekst: Tine Kjenslie tine@aller.no
Antallet ulvedrepte elger varierer imidlertid gjennom året, og er fem ganger større i juni enn i desember. Wabakken har også deltatt i et Skandulv-forskerprosjekt der de etter å ha GPS-merket et alfapar i grenseområdene øst for Kongsvinger, kan slå fast at en ulvefamilie midtsommers dreper nesten en elg om dagen. Resultatet etter å ha fulgt alfaparet med valper i Gräsmarkreviret fire uker fra 10. juni til 7. juli, viser at 21 elgkalver tre ettårige elger og åtte sauer ble ulvemat i perioden. En ulvefamilie tilsvarende Osdalsflokken spiser ca. 120 elger i året. Kilde: Nationen
Publisert: 12.03.2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar