2009-03-04

Jakt är mer än bara jakt det är gemenskap också!

Jakt är gemenskap om man jagar i ett jaktlag förståss. Jag har jagat i samma älgjaktlag sedan 1987. sedan några år tillbaka så har jaktlaget en egen samlingsplats där vi återsamlas efter varje drev. En grillkåta som rymmer ca 30 personer med en stor eldstad i mitten. Där dricks det kaffe och äts smörgås stekpannor med div mat värms över elden. Jakthistorierna är många efter varje drev finns det något nytt att berätta om även många gamla jakter avhandlas. Många icke jägare kommer under dagen och sitter och väntar på hur drevet gått och när barnen kommer från skolan så brukar de komma. För de vet att de brukar få bli med när dagens jaktbyte skall fram ur skogen sedan bär det av till slaktboden och gemensamma krafter flår älgarna även dit brukar det komma en del intresserade för att få se hur dagens jakt har gått.jaktlaget består av ca 25 medlemmar många är från bygden men en del kommer hitresta från exempelvis från Danmark och Stockholm. Gemensamt intresse är jakten och att då endast sitta ensammen på ett pass är inte den stora njutningen utan gemenskapen jakthistorierna är en viktig del av helheten.
Får se hur det kommer att utveckla sig i framtiden då staten envisas med att ha för mycket av sina vargar på lösdrift senast nu under helgen kom två vargar ca 300 meter från våran jaktkoja
tiken löper troligen och i Oktober kanske vi har ett etablerat revir på skogen. detta kommer att ta död på jaktintresset för flera. Att åka många mil för att få sitta och berätta jakthistorier och dricka kaffe kanske flera avstår. Ingen vill jaga i en tom skog ingen vill köpa dyra jakthundar för att utfodra statens villebråd. Barnen som är framtidensjägare får inte komma efter skolan och delta i det dom är intresserade av. Gemenskapen försvinner !!!!
Men nog har flera i jaktlaget lite amunition kvar.

1 kommentar:

  1. Snygg kåta. Vi har en me, men inte med plats för så många......

    SvaraRadera