2009-03-23

Naturvårdsverkets torftiga ordförråd består av endast NEJ

Nej till skyddsjakt på tre vargar i Skrälldalen
Av Ove Nyström
2009-03-23
Den 19 mars 2009 beslutade Naturvårdsverket om ett nej till skyddsjakt på tre vargar i Skrälldalens vargrevir, som ligger inom Ljusdalskommun. Länsstyrelsen i Gävleborg, Naturvårdsverket och Viltskadecenter vid Grimsö ansåg samtliga att ansökningen borde avslås. Svenska Jägareförbundet skickade in ansökan om skyddsjakt i Skrälldalen den 29 januari. Frågan om den långa handläggningstiden för skyddsjakt på varg har kritiserats från jägarhåll i varglänen.
Min reflektion: Naturvårdsverket bör nog snart tillåta skyddsjakt om de ska ha någon vargstam kvar att värna om. Jägarna tröttnar på att alltid få nej till att ta bort problemvargar och inte bara jägarna utan de allra flesta som bor inom problem områdena tröttnar.
Vad händer ? Kanske vargarna försvinner ändå och hur skall då naturvårdsverket kunna styra vargstammen. Ett ja någon gång kanske skulle vara på sin plats.
Jag tillhör vargmotståndarna men om nu staten skall ha rovdjur så får de se till att sköta stammen.

1 kommentar:

  1. Hej! Vill du prova på ripjakt, ta en titt på den här sidan ripjakt.se som förmedlar dagkort på statens mark. Jag har bara gott att säga om Olof T Johansson som ansvarar för det. Vill du jaga med guide kika på http://www.attaarstiderna.se/

    Lycka till!

    SvaraRadera